Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας - Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ομιλία του Δημήτρη Μούρνου στην κεντρική εκδήλωση της περιφερειακής παράταξης ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – Μάρκος Μπόλαρης στη Βέροια

13.5.14 ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ Unknown , , 0 ΣΧΟΛΙΑ

Συμπολίτισσες και συμπολίτες Ημαθιώτες,

Συγκεντρωθήκαμε απόψε όλοι εδώ για να δηλώσουμε την επιθυμία μας και την απόφασή μας να ξεφύγουμε από τη θλιβερή κατάσταση που βρισκόμαστε, τη στασιμότητα, την έλλειψη προοπτικής για τους νέους, τη ανεργία, τα συσσωρευμένα προβλήματα. Να εκφράσουμε τη βούλησή μας για μια νέα αρχή. Για να αξιοποιηθούν οι τεράστιες δυνατότητες της περιφέρειας που περιλαμβάνουν το ανθρώπινο δυναμικό, τον γεωφυσικό της διαμελισμό, την γεωστρατηγική της θέση, την παραγωγική της βάση, την ιστορία της, τις υποδομές της.
Απέναντι στην εσωστρέφεια, την αναποτελεσματικότητα, τα κούφια λόγια, την έλλειψη προγράμματος και συντονισμού, αντιτάσσουμε την εξωστρέφεια, την τεκμηριωμένη πρόταση, την οργάνωση, την αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, τη συγκροτημένη δράση με την καταγραφή των αναγκών και τον προγραμματισμό των προτεραιοτήτων.

Θέλουν να κάνουν πρωταγωνιστή την Ημαθία, δήλωσαν πριν δύο μέρες οι άνθρωποι της σημερινής πλειοψηφίας, αυτοί που τη διοικούν τα τελευταία χρόνια και την κατήντησαν κομπάρσο.
Ακούγοντάς τους νομίζει κανείς ότι τη διοίκηση σήμερα ασκούν κάποιοι άλλοι, που έχουν και την ευθύνη για ότι δεν έγινε, και ότι όλα θα γίνουν μόλις αυτοί αναλάβουν την εξουσία.
Περιγράφουν με τα μελανότερα χρώματα την υπάρχουσα κατάσταση και υπόσχονται και εγγυώνται ένα μέλλον λαμπρό.
Παραθέτουν ξανά έναν κατάλογο έργων, αναγκών και προβλημάτων της Ημαθίας, τον ίδιο λίγο πολύ που κατέθεσαν πριν τρεισήμισι χρόνια και υπόσχονται ότι τώρα θα λυθούν. Χωρίς να τα ιεραρχούν, χωρίς να αναφέρουν πηγές χρηματοδότησης, χωρίς μελέτες.
Παίζουν με τη νοημοσύνη της κοινωνίας.
Αντί να αξιοποιήσουν και να διευρύνουν τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες και το πολιτικό βάρος που τους έδιναν τα 2 εκατομμύρια περίπου πληθυσμού, έφεραν την υπόθεση στα μέτρα τους. Περιόρισαν την παρουσία τους στο περιφερειακό συμβούλιο σε ρόλο διαχειριστού που δεν αναζητά, δεν διεκδικεί, δεν αξιοποιεί και όταν δυσκολεύεται δηλώνει αναρμόδιος.

Εμείς για την Ημαθία δε θα αρχίσουμε να απαριθμούμε τα προβλήματα και να δηλώνουμε ότι εφόσον μας ψηφίσετε θα λυθούν όλα με το μαγικό ραβδί, όπως κάνει η απερχόμενη διοίκηση. Αλήθεια γιατί δεν έλυσε ούτε ένα στα τρεισήμισι χρόνια;
Θα πούμε απλά ότι η Ημαθία, όπως και οι άλλες περιφερειακές ενότητες, έχει δυνατότητες, ανάγκες και προτεραιότητες που θα αξιοποιηθούν, θα ενταχθούν και θα αντιμετωπισθούν στα πλαίσια ενός συνολικού προγραμματισμού για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από μια διοίκηση που θα βλέπει τη μεγάλη εικόνα ολόκληρης της Περιφέρειας και όχι τις πολλές μικρές των επιμέρους περιφερειακών ενοτήτων.

Είναι ώρα να ξεφύγουμε από μία στενή και μίζερη διαχειριστική αντίληψη και λειτουργία και να ανταποκριθούμε στον αναπτυξιακό μας ρόλο και σκοπό.
Γι’ αυτό το στόχο χρειάζονται ηγεσίες με πολιτική βούληση, με τόλμη, με πρόγραμμα, με πλατιά αντίληψη των πραγμάτων. Αυτοί που θα δουν, όπως λέει συχνά ο Μάρκος Μπόλαρης, την  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όχι σαν μια επαρχία της Ελλάδας με πρωτεύουσα την Αθήνα αλλά σαν μια περιφέρεια της Ευρώπης με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη.
Εκείνο που έλλειψε και χρειάζεται σ’ αυτόν τον τόπο είναι οι άνθρωποι με όραμα, με βούληση, με σχέδιο, με ικανότητα να εμπνέουν και να κινητοποιούν αλλά και να συγκρουσθούν όταν χρειάζεται. Χαρακτηριστικά και ιδιότητες που έδειξε, από την πολιτική του διαδρομή, ότι διαθέτει ο Μάρκος Μπόλαρης. Μαζί του συμπαρατάσσονται σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία άνθρωποι με μεράκι, με ευαισθησίες, με ευθύνη για τον τόπο, με διάθεση προσφοράς, με εμπειρία στα κοινά, με ήθος και εντιμότητα.
Έχουμε το όραμα, έχουμε τη βούληση, ξέρουμε προπάντων τις δυνατότητες, έχουμε τη δύναμη, έχουμε το θάρρος, ξέρουμε τα προβλήματα.
Έχουμε το σχέδιο.
Προσκαλώ τώρα στο βήμα το Μάρκο Μπόλαρη να μας μιλήσει γι’ αυτό το σχέδιο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου